De Technische Equipe


Met onze langjarige ervaring in het maken en rijden van toertochten en rallyes weten wij dat het plezierig rondrijden afhankelijk is van een aantal aspecten; wegen die niet al te slecht zijn, mooie routes door onverwachte gebieden maar ook de technische staat van de auto.

Als iets de stemming in de auto tussen man en vrouw (piloot en co-piloot) kan verpesten, dan is het de uitval van de auto door pech. Natuurlijk kan er altijd eens iets gebeuren, zeker bij de oudere auto’s (we rijden zelf in een 50 jaar oude karros), maar het moet wel binnen de perken blijven. Wij helpen u daarbij zo goed als mogelijk.

Op de meeste van onze lange reizen gaat standaard een technische equipe mee met de meeste relevante gereedschappen om u te helpen in geval van pech. Iedereen heeft het recht op gratis gebruik van een redelijke hoeveelheid tijd van de technische equipe.
Pech kunt u moeilijk voorkomen, maar mocht de uitval van de auto echt te maken hebben met aanwijsbaar slecht, achterstallig of te laat onderhoud, dan behoudt de technische equipe het recht voor de tijd in rekening te brengen.
In alle gevallen worden benodigde onderdelen aan u doorbelast, al dan niet vermeerderd met verzend- of ophaalkosten.

Het doel van de TE is om u op de weg te houden. Niet noodzakelijke reparaties aan uw auto kunnen worden uitgevoerd, maar alleen als de tijd het toelaat en tegen vergoeding van de uren en onderdelen.

Onze monteur wordt vaak gezien als een tovenaar die alles kan. Ook al is de klassieke monteur (lees: geen bordenwisselaar) vaak door vele jaren ervaring in staat om onderdelen te kunnen repareren en met kunst en vliegwerk uw auto aan de praat te houden, er zijn grenzen aan. Zeker als u langs de weg of in een hotelgarage staat. De monteur is ook een mens die moet eten, drinken en slapen en niet 24 uur kan werken.

Wij verwachten van u dan ook dat u een goede reisverzekering en repatrieringsverzekering afsluit, met het recht op vervangend vervoer zodat u altijd rijdend de tocht kunt vervolgen.

De technische equipe (TE) volgt de route zoals beschreven in het routeboek. Mocht u uitvallen buiten de route om, dan is het aan de TE of u geholpen kunt worden. Voertuigen die op de route stranden hebben voorrang.

Vele merken auto’s gaan op onze tours mee, wij adviseren u dan ook enkele kritische (standaard)onderdelen van uw auto mee te nemen.

Hierbij doen wij u een (niet uitputtende) richtlijn aan de hand:

AANBEVOLEN ONDERDELENLIJST