Voorrijden Noord-Frankrijk

Te kust en te keur
Een naampje geven aan onze 4 daagse reis naar Noord-Frankrijk is niet eenvoudig, er zijn meerdere paraplu’s waar we de reis onder kunnen kenschetsen.
Kust, glooiend binnenland, zeebanket, musea, historische steden, WO1 en WO2. We noemen hem maar NPDC 2019 (Tour de Nord-Pas-de-Calais 2019).
Onlangs reden we de tocht voor, wederom gezegend met 4 dagen mooi zonnig weer!

Het scouten en voorrijden van een 6-tal reizen per jaar, is altijd een hele agenda puzzel. Eind augustus reden we volgens planning richting Noord-Frankrijk om daar de routes te verkennen, afspraken te maken met het hotel en diverse restaurants, en de geplande excursies te testen.

Verrassende bezoekjes waren dit keer het onder aan de krijtrotsen gelegen visrestaurant La Sirene en het zogenaamde Blockhaus. De eigenaar van het restaurant bleek ook een autoliefhebber te zijn, o.a. in het bezit van een prachtige rode Peugeot 404 Cabriolet en een Frans-Amerikaanse Facel Vega. Zijn garage ligt direct aan zee, wat natuurlijk een uitdaging vormt voor dergelijke klassiekers. Als autoliefhebbers onder elkaar was hij direct een stuk toeschietelijker m.b.t. een groepsreservering op een zaterdag (normaal gesloten voor groepen).

Het Blockhaus is een gigantisch betonnen gebouw dat door de Nazi’s gebouwd werd om de imposante V2 rakketten te lanceren. Het bevatte o.a. een fabriek voor vloeibare zuurstof. Gelukkig werd dit bouwsel met 5 meter dikke muren, tijdig door de geallieerden buiten gebruik gebombardeerd. Al met al een huiveringwekkend aandenken aan de 2e wereldoorlog.

Dit belooft qua hotel (Chateau), routes, excursies en culinaire hoogtepunten een prachtige voorjaarsreis te worden.