Kroatie 2019, ge-upgrade

Beste reisgenoten!

Kroatie kennen we al meer dan 30 jaar en er blijven steeds nieuwe dingen te ontdekken en te zien. Maar wat ons ook blijft opvallen is de gemeende gastvrijheid van de mensen in de stad, hoteliers, restaurateurs en ondernemers.
Zo viel ons deze keer ook weer een mooie proeverij ten deel van olijven, we bezoeken namelijk aan de Makarska riviera een olijvenpers-en-bottelfabriek, gerund als cooperatie van de lokale bevolking.

Aan de andere riviera, die van Opatija, hebben we een nieuw hotel op het programma gezet, Hotel Amadria Villa Park Royal, geen massaal hotel, met een rijke sfeer en uiteraard met eigen beachfront (wat in Kroatie overigens meestal van steen/kiezels is). Zie ook: Park Royal hotel

Na elke bocht vindt men aan de kustweg, Jadranska Magistrala geheten, steeds weer een nieuw uitzicht. In tegenstelling tot in West-Europa liggen hier de wegen niet naar de kust, maar langs de kust, daarom rijden we ook een stuk van deze spectaculaire 700km lange weg.

Het moet overigens niet altijd rijden zijn, het programma kent o.a. een vaartocht, een bezoek aan het Romeinse paleis van Diocletianos in Split en good-old Dubrovnik. En als u eens geen zin hebt kunt u gewoon een dag in het hotel aan het water blijven. Want, om niet uit de koffer te hoeven leven verblijven wij in al onze hotels 3 dagen.

In Montenegro hebben we nieuwe wegen gevonden – letterlijk en figuurlijk – om de betonkust te vermijden en rijden een zeer fraaie smalle en rustige weg door het middelgebergte rond Lovcen nationaal park.

Meer info? Details Kroatie tour